London visar vägen

London visar vägen

London är alltid hett. Här får du några initierade tips om hur man får ut mesta möjliga av ett besök i staden.

Restauranger

Vid lunch rekommenderar vi Le Caprice på Arlington Street, vid St James's Park, som var prinsessan Dianas favoritställe. De serverar stan's bästa Bloody Marys och med lite tur kan du få ett bord nära någon av ställets alla stammisar, till exempel skådespelerskan Lauren Bacall, politiker som Michael Portillo och Michael Heseltine och författaren Jeffrey Archer. Hyfsade priser runt 40 pund per person - tänk dock på att boka bord minst en månad i förväg. Till kvällen föreslås The Ivy på West Street, mitt i hjärtat av stadens teaterland. Dämpad belysning och avslappnade matgäster gör stället perfekt för en stämningsfull middag. Till stammisarna hör Elton John, George Michael och Joan Collins. Även här gäller det att vara ute minst en månad i förväg.

Äkta engelsk tebjudning

Klassiska Fortnum & Mason's tesalong i St James's Park - inte så dyrt men å andra sidan får du räkna med att vänta lite på ett bord.

Sippa champagne

Gör du bäst på hotellet The Ritz. Passa på att njuta av de stora, vackert utsmyckade rummen och ta dig en extra titt på övriga gäster.

Text: Adrian Mourby

Fler reportage

Hotell i London

Fotoreportage:
London

London

Harrod's, Themsen, vaktparader, Big Ben och mycket mer. London’s calling!
Se bilderna...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyheter och specialer varje månad.