Wisby Hotell

Wisby Hotell

Wisby Hotell är en fantastisk anläggning, som har få motsvarigheter i övriga landet.

Redan i receptionen möts man av ålderdomliga valv och dekorativa väggmålningar med gotländska motiv. Rummen är eleganta och smakfullt inredda - på samma gång exklusiva och personliga. Arkitekterna har hittat en perfekt balans mellan gammalt och nytt.

Ett annat stort plus är givetvis det centrala läget på Strandgatan vid Donnersplats, bara ett stenkast ovanför hamnen. Från Wisby Hotell har man hela den gamla hansastadens sevärdheter inom behagligt gångavstånd.

Rekreationsavdelningen är en upplevelse för både kropp och själ. Originalpelare från 1200-talet står mitt i den vackra poolen och håller upp byggnaden. Det finns även solarium och möjlighet att få massage.

Kaptenshuset är hotellets ombonade restaurang. Den består av flera olika rum, alla med sin speciella inredning och stil. Miljön är sober, men ändå trivsam och avspänd. Det känns som att befinna sig i ett burget sekelskifteshem istället för på en modern restaurang. Såväl mat som service håller god klass.

En annan upplevelse är Vinterträdgården. Här förstärker det välvda glastaket den rymdkänsla som fyra våningars takhöjd skapar. Lokalen är stämningsfull, inramad av väggar i finaste gotländsk sandsten. I Vinterträdgårdens populära bar kan du bland annat inta afternoon tea med varma scones och tårtbuffé.

Om du besöker Gotlands huvudstad är Wisby Hotell en given favorit. Ett tips är att besöka hotellet en helg på höst, vinter eller vår. Då slipper du såväl konferensgrupperna som de stora turistströmmarna. Wisby Hotell är kort sagt en utmärkt plats för rekreation och återhämtning, inte minst när vintermörkret känns tungt.

Text: Redaktionen

Fler reportage

Fotoreportage:
The Pen

The Pen

Mästerfotografen Annie Leibovitz fick i uppdrag att fånga känslan på klassiska Peninsula Hotel.
Se bilderna...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyheter och specialer varje månad.