Romantik i privat paradis

Romantik i privat paradis

Turtle Island är resorten där alla gäster har egen strand. En drömlik plats, som gjord för romantik och enskildhet. En plats där människan är helt i harmoni med naturen. Följ med till ett av Söderhavets och världens mest fantastiska hotell.

Turtle Island var långt ifrån det paradis som det är idag när ägaren Richard Evanson anlände 1972. Han var en mycket förmögen man. Dock inte särskilt lycklig efter skilsmässa och alkoholproblem. På denna, en av Fijis få privata öar, såg han en möjlighet att skapa ett nytt liv.

Sagt och gjort. Han köpte Turtle Island och började det långa arbetet med att återskapa den ursprungliga miljön. Tusentals buskar, träd och blommor planterades; man gav så att säga naturen en andra chans. Arbetet pågår alltjämt idag, över 20 år efter att hotellet öppnades.

Evanson har skapat något unikt av sin ö, som trots att den känns avlägsen är lätt nå. Från Fijis internationella flygplats tar det en halvtimme med flyg. Under sjöflygplanet, som rattas av en barfota pilot (!), ser man vulkaniska laguner och till synes obebodda öar. Redan här upplever man det vackra och näst intill overkliga som ofta förknippas med Söderhavet.

Väl framme möts du av en avslappnad och mycket vänlig atmosfär. Personal och gäster tilltalar varandra med förnamn, något som knappast är vanligt på ett hotell av denna kaliber. Och detta är just vad som kännertecknar Turtle Island; annorlunda lyx. Här får du ingen polerad marmor, storslagen reception eller ens en swimmingpool. Här är servicepersonalen vänliga barfota fijier, lobbyn en fantastik sandstrand och matsalen en enskild bergstopp med panoramautsikt.

Bor gör man i en så kallad Bure, som ser ut ungefär som en bungalow. De är mycket rymliga och håller givetvis hög klass med jacuzzi, stora sängar samt bar och veranda för sköna vilostunder i skuggan av palmerna.

Även om det bästa med en plats som Turtle Island är att göra ingenting, och bara njuta av omgivningarna och sällskapet, finns det en mängd aktiviteter för den som så önskar. Eller vad sägs om snorkling, segling och windsurfing i lagunens klara och spännande vatten. Föredrar man landbacken finns till exempel vandring längs djungelstigar, bergsklättring, mountainbiking och ridning över öns gyllengula slätter.

Mat och dryck är givetvis en central del av vistelsen. Fokus ligger på de råvaror som finns på och omkring ön; färsk frukt och grönsaker från den egna trädgården, nyfångad fisk från lagunen. Kvaliteten garanteras även genom att Australiens kanske mest ansedde kock, Jacques Raymond, är konsult åt hotellet och regelbundet tränar kökspersonalen. Vinlistan håller mycket hög klass, och självklart serveras det champagne i mängder! Oftast äter man utomhus, gärna för sig själv. Att njuta av hummer och champagne på en egen sandstrand, ackompanjerad av solnedgången, är bara ett exempel på den svårslagna romantik som Turtle Island erbjuder.

Text: David Hedengren

Fler reportage

Fotoreportage:
The Pen

The Pen

Mästerfotografen Annie Leibovitz fick i uppdrag att fånga känslan på klassiska Peninsula Hotel.
Se bilderna...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyheter och specialer varje månad.