W Hotel Sydney

W Hotel Sydney

W är ett omtalat och relativt nytt hotellkoncept. Idén är att i linje med dagens chica designhotell erbjuda gästerna utmanande och spännande form - utan att därför låta service och bekvämlighet bli lidande.

När man stiger in på W Sydney förs tankarna närmast till en science-fiction-film. Miljön är surrealistisk, men trots den industriella stilen så har man lyckats skapa en behaglig atmosfär tack vare dämpad belysning, väl valda möbler och detaljer som brasan i receptionen.

Rummen är behagligt färgsatta - främst brunt, blått och vitt - och har i många fall två etage. Dessa rum har TV i såväl "vardagsrummet" som sovavdelningen på övre etaget, vilket är ett plus för oss som gillar att somna till CNN. Badrummen är läckert utformade men tyvärr i minsta laget.

Det är ingen nackdel att hotellet inte är beläget i Sydneys absoluta centrumkärna; tempot är så pass högt i staden att det är ganska skönt att kunna dra sig tillbaka en bit bort från det folkmyllret. Dessutom är promenaden från hamnområdet i Woolloomooloo genom Royal Botanical Gardens och förbi Operahuset klart njutbar och en utmärkt början och avslutning på dagens aktiviteter.

Text: Redaktionen

Fler reportage

Hotell i Sydney

Fotoreportage:
Sydney

Sydney

Sydney är ett märkligt möte mellan urban snobbighet och sand-mellan-tårna-kultur.
Se bilderna...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyheter och specialer varje månad.